Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευη 18 Φεβρουαριου 6 το απογευμα Δημαρχειο

Προς ολους τους εθελοντες , εθελοντριες Ανακυκλωσης
Σας ενημερωνω πως ο κ Δημαρχος μας καλει αυριο Παρασκευη 18 Φεβρουαριου στις 6 το απογευμα στο Δημαρχειο να μας ενημερωσει για την σημερινη κατασταση σχετικα με την ανακυκλωση.
Παρακαλω επιβεβαιωστε με γνωστους και φιλους πως εχουν λαβει την ειδοποιηση
Ευχαριστω
ο συντονιστης
Μακης Κατσαΐτης

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

To ιστολογιο αυτο μεταφερθηκε

Το ιστολογιο αυτο μεταφερθηκε σημερα 16 Φεβρουαριου 2011
και θα συνεχισει στην σελιδα του Δημου

http://anakiklosiermionidos.blogspot.com/
Αυτη την διευθυνση που βρισκεστε τωρα παρακαλουμε πολυ να την διαγραψετε θα παψει να λειτουργει σε λιγες μερες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοινωση της εθελοντικης ομαδας Φροντιδα Οικισμων

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΟΜΑΔΑ : ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ



ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΦΙΛΙΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ


Την Παρασκευή 11-2-2011 στο Δημαρχείο Κρανιδίου μαζεύτηκε η ομάδα μας για να καταγράψει προβλήματα που έχουν οι πόλεις μας και να σχεδιάσει την δράση μας.
Αποφασίσαμε η πρώτη εξόρμηση μας να γίνει στο Πορτοχέλι το Σάββατο 19-2-2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο τριγωνικό πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τον ΟΤΕ και το πάρκο μπροστά από το κοινοτικό κατάστημα Πορτοχελίου.
Περιμένουμε όλους τους εθελοντές με πλήρη εξοπλισμό (σκαλιστήρι, τσάπα, πριόνι, κλπ) να κάνουμε το πάρκο αγνώριστο!!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ολοκληρωθηκε η συναντηση στα Παπουλια Δελτιο 9






Δεκατρία μέλη της εθελοντικής ομάδας και αλλοι 15 πολίτες που ηρθαν να παρακολουθήσουν μαζευτήκαμε σημερα στα Παπουλια.



Είχατε ενημερωθεί και οι 39 εθελοντές -τριες μελη της ομάδας.
Ανάμεσα σε οσους παραυρέθηκαν και οι κ Κριτσωτάκης και Παππάς που μας ενημέρωσαν για διάφορα θέματα.
Ο κ Κουστας αντιπρόεδρος του Δήμου για την καθαριότητα δεν ηρθε ουτε λάβαμε απάντηση στο πρωτοκολημένο εγγραφο που υποβάλλαμε προς τον Δήμο.
Η συζήτηση ξεκίνησε με καθυστερηση στις 12.30 και τελειωσε στις δυο το μεσημερι.
Ομοφωνα απο τους -τις παρισταμενους εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα το οποιο και θα δοθει για πρωτοκόληση στον Δήμο Ερμιονίδας.



Σήμερα Κυριακή 13 Φεβρουαρίου μαζευτήκαμε στα Παπούλια μέλη της εθελοντικής ομάδας ανακύκλωσης καθώς και πολίτες και συζητήσαμε για τον τρόπο δράσης μας.
Ομόφωνα αποφασίσαμε και προτείνουμε στην Δημοτική αρχή την αμεση εναρξη ανακύκλωσης υλικών εως οτου ο Δήμος λάβει οριστικές απαντήσεις απο τις εταιρείες στις οποίες εχει απευθυνθεί μέχρι σήμερα
Ευχαριστούμε
οι εθελοντές





Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δελτιο Ενημερωσης 8

Δημοτικη κομποστοποιηση οργανικου φορτιου
Το οργανικο φορτιο ΔΕΝ ειναι σκουπιδια
ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι παρακατω διευθυνσεις δεν ειναι διαφημηση καποιας εταιρειας. Ειναι ενδεικτικα , πρώτα στοιχεία για να εχουμε μια ιδεα σε τιμες και ειδη.

Προφανως μια ομαδα πρεπει να αναζητησει μεσα απο το διαδικτυο τις καλυτερες δυνατες τιμες και καδους που ειναι καταλληλοι για τις δικες μας αναγκες. Μην βιαστουμε και παρουμε κατι ποου δεν θα μας ειναι χρησιμο.

Καδοι ανακυκλωσης χωρητικοτητα -τιμη


Καδοι ανακυκλωσης κομποστοποιησης


κομποστοποιηση



Σας εχει σταλει ηδη μαιλ με τις σημειωσεις του Παπαθεμι και τις προτασεις του σε σχεση με το επιτυχημενο προγραμμα ανακυκλωσης της ενοριας Κοιλαδας.
Παρακαλω διαβαστε το μαιλ θα μας βοηθησει να ειμαστε συγκεκριμενοι αυριο στην συναντηση.
Ευχαριστω




Δελτιο Ενημερωσης 7


.Στην Αλφα τραπεζα στο Κρανιδι υπαρχει καδος συγκεντρωσης λαμπτηρων χαμηλης καταναλωσης (υδραργυρου) Να προμηθευτουμε και αλλους
1 Σας ενημερωνω πως εχω μιλησει και ενημερωσει τους κ Βολη απο την ΛΕΜΟΕΡ τον κ Κριτσωτακη απο Ερμιονη (θα προσπαθησει να ερθει) τον Παπαθεμι (δεν μπορει να ερθει αλλα θα μου δωσει γραπτα στοιχεια) την προισταμενη του Νηπιαγωγειου Πορτο Χελιου επισης το θεμα γνωριζει η Διευθυντρια του Δημοτικου σχολειου Πορτο Χελιου.Οι δυο εκπαιδευτικοι απο το Πορτο Χελι γνωριζω καλα πως εχουν κανει πολλες φορες προγραμματα ανακυκλωσης και σιγουρα θα μας βοηθησουν.
Μενουν τα αλλα σχολεια της Ερμιονιδας στα οποια μπορουμε να απευθυνθουμε με επιστολη και να ορισουν υπευθυνο καθηγητη σε καθε σχολειο με τον οποιο θα συνενοουμαστε καθε φορα.
Εχω μιλησει με τον Παπα Κοσμα ιερεα των Διδυμων επισης δεν θα μπορεσει να ερθει αλλα θα προσπαθησει να στειλει καποιους ανθρωπους για ενημερωση.

Αν σκεφθειτε αλλες ιδεες γραψτε τις να τις συζητησουμε στην συναντηση.
2.Εχω μιλησει τηλεφωνικα με τους προεδρους των οικιστικων συλλογων Τζεμι /Πετροθαλασσα/Βερβεροντα (ακομα προσπαθω)/Σαλαντι(δεν απαντα το κινητο)./και ο συλλογος Γαληνηhttp://www.hgalini.eu/,
Καλο θα ηταν αν ερθουν εκπροσωποι συλλογων φορεων να δηλωσουν την παρουσια τους
3.Την ΠΑΠΟΕΡ και τον Περιβαλλοντικο συλλογο Ερμιονης δεν τους καλω θεωρω αυτονοητο πως θα ερθουν και ηδη γνωριζουν για την συναντηση.
ελπιζω να ερθουν.

Να δουμε αν γινεται να μπουνε περισσοτεροι του ενος συνδιαχειριστες αυτου εδω του ιστολογιου


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δελτιο Ενημερωσης 6 Κυριακή στις 12 Παπουλια


Το μετεωρολογικό δελτίο δεν προβλέπει για την Κυριακή βροχή θα εχει ομως ψυχρούλα.

Μην ξεχάσετε ενα πουλόβερ και τα παιδιά σας.Το μερος ειναι ιδανικό για παιχνίδι
Κυριακή 13/02/2011
08:00
11 °C
68%
4 Μποφόρ B
ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Κυριακή 13/02/2011
14:00
16 °C
50%
4 Μποφόρ BA
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Προγραμματα


http://www.med-zerowaste.eu/index_el.html
- πιλοτική εφαρμογή οικιακής κομποστοποίησης σε επιλεγμένο αριθμό νοικοκυριών θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία και Ιταλία. Στη Καταλονία της Ισπανίας, θα προσδιοριστεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση της οικιακής κομποστοποιησης με την χρήση του εργαλείου LCA
Το έργο ZERO WASTE εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Μεσογειακός Χώρος 2007-2013», Μέτρο 2.1 «Προστασία και αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της κληρονομιάς», και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.
http://www.greenbanking.gr/Documents/Greenbanking/corporateGR.pdf

Προταση απο τον κ Σταυρο Γεωργιου


stavrosgeorgiou@hotmail.gr
Φίλε Μάκη Καλό απόγευμα και Καλή ξεκούραση
θέλω να υποβάλλω μια πρόταση στο τμήμα μας για εγγραφή περισσοτέρων μελών:
α)Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που εργάζωνται στην Αθήνα/Πειραιά και κατάγωνται απο τα μέρη μας όπου οι άνθρωποι αυτοί μας επισκέπτωνται κάθε Σαββατοκύριακο -γιορτές-άδειες και θέλουν να βοηθήσουν και να γίνουν μέλη στην εθελοντική ομάδα ή να το πώ πιο απλά (στις εθελοντικές ομάδες.
β) και απο το περπατημά μου μέσα στον κόσμο βλέπω ότι πολύς κό σμος μέσα στην επαρχία δεν το γνωρίζει διότι δεν εχει Computer και έτσι δεν ενημερώνεται.Δεν ενημερώθηκε για το εθελοντικό κίνημα τώρα που άρχισε το γρανάζι ναγυρίζει πρέπει να τον ενημερώσουμε.
Γιαυτό προτείνω για την ενημέρωση του κόσμου να σηκώσουμε αεροπανώ στην είσοδο του Κρανιδίου και Ερμιόνης,όπως και στιςυπόλοιπες κοινότητες αφίσες όπου θα ενημέρωνουμε τον κόσμο για το εθελοντισμό και νατον προτρέπουμε να γίνη μέλος στις ομάδες του εθελοντισμού.
Με αυτό το συστημα θα έρθει και κόσμος να γραφτεί και θα πετύχουμε κάτι καλύτερο, θα απομονώσουμε τους αντιδραστικούς που μας έχουν βάλει στο σημάδι διότι τώρα μετά τα γεγονότα των βαρέων μετάλλων ο κόσμος έχει αναστατωθεί και εμείς θα περάσουμε πιο εύκολα τα μηνυματά μας.
Καλό απόγευμα

Δελτιο Ενημερωσης 5 - ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΩΡΑ 12


Αγαπητες φιλες φιλοι
Οπως καλα γνωριζετε εχω επικοινωνησει και με τα 39 μελη της ομαδας τηλεφωνικα και δυο τρεις φορες με οσους εχετε μαιλ.
Φαινεται πως οι περισσοτεροι-ες συμφωνουν και θα μπορεσουν να ειναι στα ΠΑΠΟΥΛΙΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 12 το μεσημερι για να δουμε πως πρακτικα θα οργανωσουμε την δραση της ομαδας μας.
Σε περιπτωση κακοκαιριας θα μας διατεθει το γραφειο της ΛΕΜΟΕΡ στους Φουρνους εχω συνενοηθει.
Για οσους δεν θα μπορεσουν φυσικα και θα υπαρχει ενημερωση για οσα θα συζητηθουν καλο ομως ειναι στην αρχη να βρεθουμε ολοι μεχρι να μπει το νερο στ αυλακι.
Παρακαλω και παλι να φερετε γραπτες προτασεις και αποψεις και για να τις αναρτησουμε στο ιστολογιο αλλα και για να γλυτωσουμε χρονο.
Να φερετε ακομα ο καθενας ενα κυπελλο απο το σπιτι σας θα εχουμε και στυφτη να φτιαξουμε φυσικο χυμο απο πορτοκαλλια που θα προσφερει ο φιλος της ομαδας συμπολιτης μας κ Βασιλης Λαδας θα τα κοψουμε απο το περιβολλι του.
Οχι πλαστικα κυπελλα οχι χυμους εισαγωγης σε συσκευασιες.
Δεν παμε να μιλησουμε για ανακυκλωση φτιαχνωντας σκουπιδια
Η Ερμιονιδα εχει υπεροχα πορτοκαλλια. Και οι φλουδες στο κομποστ
Τωρα με τα μαιλ εχετε ενημερωθει για την μεχρι τωρα κατασταση ελπιζω τηνν Κυριακη να εχουμε και αλλες πληροφοριες.
Πολλοι ειστε γνωστοι μεταξυ σας ριξτε μια ματια στον καταλογο που σας εχω στειλει υπαρχουν τα τηλεφωνο προσπαθηστε να ερθετε σε συντροφιες με ενα αυτοκινητο για να μην μολυνουμε το περιβαλλον με καυσαερια και να μην αδιαζουμε την τσεπη μας απο λεφτα.
Ιδεες για οργανωση Σε καθε χωριο σε καθε γειτονια. Θερμησια Λουκαιτη δεν εχουμε ουτε εναν εθελοντη. Ισως πρεπει να γινουν εκδηλωσεις στην πλατεια για να φτιαχτουν ομαδες.
Εντυπα ενημερωσης να τα μοιρασουμε πορτα πορτα. Μπλουζακια με μια ομορφη ζωγραφια να τα αγορασουν τα μελη με ενα ευρω πανω απο το κοστος για να φτιαχτει ενα ταμειο για τα τρεχοντα .Αυτοκολητα σηματακια για αυτοκινητα μηχανες .Σχεδιο για το σημα φερτε ιδεες.
Περιβραχιονια των εθελοντων.
Ομιλιες στα σχολεια να μπουνε τα παιδια μας ενεργα στην δραση μαζι μας.Καποτε τα παιδια παρακινουν τους μεγαλους.Δικος τους ειναι ο κοσμος.
Να ξεκινησουμε απο τωρα την διοργανωση της γιορτης της ανακυκλωσης φετος το καλοκαιρι ετσι που να μπουνε και οι παραθεριστες στο παιχνιδι. Φαγητο κατασκευες απο ανακυκλωσιμα μουσικη και οτι αλλο νομιζετε
Αυτες ειναι μερικες ιδεες. Σκεφθειτε και αλλες να μιλησουμε πραχτικα την Κυριακη.
Ευχαριστω για τον χρονο σας
Μακης Κατσαΐτης

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συζητηση για την ανακυκλωση την 8η Φεβρουαριου στο Δημοτικο Συμβουλιο



Απο λεπτο 23 και μετα

Θερμη παρακληση προς οσους δεν ειναι μελη της ομαδας και θελουν να γραψουν την γνωμη τους

Φτιάξαμε αυτον τον ιστοχώρο για να επικοινωνούμε μεταξύ μας τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Ανακύκλωσης του Δήμου Ερμιονίδας. Ειμαστε ολοι επώνυμοι και ετσι πρέπει να μείνουμε προκειμένου να ειμαστε αποτελεσματικοί.
Αν κάποιος δεν ειναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ανακύκλωσης ειναι ευπρόσδεκτος να καταθέσει την γνώμη του (και πολυ περισσότερο την δράση του) αλλα παρακαλούμε πολυ να ειναι επώνυμος.Τα μαιλ που υπάρχουν αντιστοιχούν σε επώνυμα μέλη που εχουν δώσει στον Δημο τα στοιχεία τους τηλέφωνο διεύθυνση κλπ.
Και κατι αλλο για να προλάβουμε προβληματα.Μεταφέρω την αγωνία και τον προβληματισμό συμπολιτών.
Αυτος ο ιστοχώρος (και η προσπάθεια που υποστηρίζει) δεν ειναι και δεν μπορει να γίνει πεδίο παραταξιακής η πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατι τοτε θα αχρηστευθεί σαν εργαλείο δράσης ολων των πολιτών ανεξάρτητα απο τις αλλες διαφορές τους.
Γι αυτη την (απολύτως χρήσιμη) αντιπαράθεση υπάρχουν αλλα ιστολόγια και χώροι οπου μπορεί να ασκηθεί.
Φυσικά και ολα τα παραπάνω (οπως και καθετί)ειναι προσωρινά μεχρι την Κυριακή και τελούν υπο την εγκριση η οχι της γενικής συνέλευσης της ομάδας.
Ευχαριστω.

Αναζητουνται εθελοντες

Αν υπαρχουν εθελοντες ανακυκλωσης απο ΔΙΔΥΜΑ, ΘΕΡΜΗΣΙΑ, ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟ,ΛΟΥΚΑΙΤΙ
παρακαλω να στειλουν μαιλ.

Για την συναντηση της Κυριακης

1.Απαντηση απο το μελος κ Καμπουροπουλου
ifigeniakamb@gmail.c​om
Αγαπητέ κύριε, ευχαριστώ για την ενημέρωση και επιβεβαιώνω το ενδιαφέρον μου για συμμετοχή στη συνάντηση που οργανώνετε για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου. Θα προτιμούσα η ώρα προσέλευσης να οριστεί στις 11π.μ. κι όχι στις 12π.μ. αν είναι δυνατόν.
Ευχαριστώ
Ιφιγένεια Καμπουροπούλου
2. Απο τον κ Σαραφογλου
Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ Σαράφογλου μέλος της τριμελούς συντονιστικής προτείνει τόπο συγκέντρωσης των εθελοντών τα Παπούλια (με εναλλακτική δυνατότητα κλειστό χώρο σε περίπτωση κακοκαιρίας) Αν συμφωνείτε καλό θα ηταν να ορίσουμε κάποια ραντεβού και να πάμε με ενα αυτοκίνητο περισσότερα ατομα και για να μην μολυνουμε το περιβαλλον και για οικονομικούς λόγους.
3.Ο/Η Modern Father άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Για την συναντηση της Κυριακης":
APLA ANAKOINWSATE ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΩΡΑ...ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΟΧΙ ΠΡΩΙ ΠΟΛΥ...ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ!!!
4.Ο/Η ΕΡΜΙΟΝΗ - ΝΑΥΠΛΙΟ 2008 noreply-comment@blogger.com άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Για την συναντηση της Κυριακης":
Προτείνω η συνάντηση της Κυριακής αντί Παπούλια να γίνει Καταφύκι. Ποια θα είναι τα θέματα; Τα δικά μου ερωτήματα σχεδόν όλα απαντήθηκαν στο Δ.Σ την Τρίτη. Να δούμε τι θα γίνει αρχικά με αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια έξω από τον κάδο ή που δεν κλείνουν το καπάκι. Να δώσω αυτή τη σελίδα στους μαθητές/τριες Β ΄Γυμνασίου; Το έχουν πληροφορηθεί και ρωτούν. Αυτά για την ώρα.

Παρακαλώ προσπαθήστε να στείλετε γραπτά προς ανάρτηση τις σκέψεις-προτάσεις η και πληροφοριες σας (οσο συντομες η μεγαλες και να ειναι ) Θα γλυτώσουμε πολύτιμο χρόνο στην συνάντηση αλλα και θα δώσουμε στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να ερθουν προετοιμασμένοι και αφου εχουν μελετήσει το σκεπτικο σας.Συνήθως χάνουμε πολύ χρόνο μεχρι να καταλάβουν οι αλλοι τι θέλουμε να πούμε.
Ευχαριστω Μακης

Δελτιο Ενημερωσης 4- Επιστολη προς τον Δημο Ερμιονιδας 1

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοινωση της εθελοντικής Ομαδας Περιβάλλον και καθαριότητα

http://www.kranidi.gr/
Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ΕρμιονιδείςΌραμα και στόχος μας είναι να γίνει η Ερμιονίδα πρότυπο επαρχίας σε εθελοντική συμμετοχή και δράση
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 έγινε η πρώτη συνάντηση της εθελοντικής ομάδας «Περιβάλλον και Καθαριότητα» στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δημαρχείου Ερμιονίδας.
Ο Δήμαρχος κ. Δ.Καμιζής πρότεινε τις κατευθυντήριες γραμμές αυτοοργάνωσης της ομάδας και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών για τον τρόπο συντονισμού και δράσης.
Ορίστηκε μια τριμελής επιτροπή μετά από αυτοπρόταση των ενδιαφερομένων (όπως υποδείχθηκε από τους παρευρισκόμενους), που θα συντονίζει την δράση των τριών υποομάδων που συστάθηκαν και αριθμούν προς το παρόν 60 μέλη.
Τα μέλη της επιτροπής είναι :
α. Σαράφογλου Κωνσταντίνος : 2754033218 β. Δαμαλίτης Σταμάτης : 6955376455 stamdam@gmail.com
γ. Βουτσαδάκη – Μονά Τέτα : 6948504521 monasks@otenet.gr
Οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες δράσης :
1. Επιτήρηση του περιβάλλοντος
Υπεύθυνος για τον συντονισμό Δημητρίου Αντώνης : 6932718000 2. Φροντίδα και οργάνωση της ανακύκλωσης
Υπεύθυνος για τον συντονισμό Κατσαίτης Μάκης : 2754051437 alfmakis@yahoo.co.uk
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

3. Φροντίδα των οικισμώνΥπεύθυνη για τον συντονισμό Βουτσαδάκη – Μονά Τέτα : 6948504521 monasks@otenet.gr
Η συμμετοχή στις ομάδες παραμένει ανοιχτή, μπορείτε να προμηθευτείτε τις σχετικές αιτήσεις από τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες των πόλεων σας αντίστοιχα.Περιμένουμε από όλους του συμπολίτες μας συμμετοχή είτε με την παρουσία σας στις δράσεις των ομάδων ή με πληροφορίες που μπορείτε να μας στείλετε για προβλήματα που εντοπίζετε στον περιβάλλοντα χώρο των πόλεων και της επαρχίας γενικότερα ή ακόμα με την διάδοση προς κάθε συμπολίτη μας το μήνυμα του εθελοντισμού.
Η συντονιστική ομάδα Περιβάλλοντος

Νεωτερα

Σας ενημερώνω πως σήμερα είχα συνάντηση με τον Πάπαθεμι στήν Κοιλάδα με ενημέρωσε γιά πολλά ενδιαφέροντα θέματα και υποσχέθηκε να γράψει σε μιά επιστολή ολα τα σχετικά με την επιτυχή διοργάνωση της ανακύκλωσης στην ενορία του για τρία χρόνια.
Θα εχουμε νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες μου έδωσε τηλέφωνα πουμπορούμε να ρωτήσουμε τιμές για χαρτί θα επανέλθω οταν εχω περισσότερα νέα.
Αυτή τη στιγμή εχω εναν κατάλογο με 37 εθελοντές -εθελόντριες μας λείπουν μαιλ επικοινωνίας (τα τηλ ειναι ακριβός τρόπος)οσοι μπορείτε στείλτε μήνυμα στο makiskatsaitis@gmail.com με ονοματεπώνυμο, μαιλ, τοπο κατοικίας (χρειάζεται για να μοιράσουμε τις δυνάμεις μας τοπικά), και φυσικά τηλεφωνο.
Αν δεν θέλετε το μαιλ σας να φαίνεται γράψτε μου αλλιώς θα βάλω τα μαιλ σας στήν διπλανή στήλη για να μπορείτε να επικοινωνείτε και μεταξύ σας άμεσα.
Δυστυχώς δέν μπορώ για τεχνικούς λόγους να δώσω κωδικούς συνδιαχείρισης -αναρτήσεων σε ολα τά μέλη
Προτείνω την Κυριακή στις 12 νέα συνάντηση για να δούμε απο κοντά και αυτό το θέμα μαζί με τα αλλα που θα έχουμε να συζητήσουμε.
Εχω ετοιμο συλλογικό ιστολόγιο με κωδικούς για να μπαίνουν ολα τα μέλη της ομάδας και να γράφουν τις απόψεις τους ΑΛΛΑ.... θέλει πολυ προσοχή και υπευθυνότητα στούς χρηστες των κωδικών. Οι κωδικοί ειναι αυστηρά προσωπικοί και αν πέσουν σε λάθος χέρια μπορεί να γίνει ζημιά. Γι αυτο συνήθως ορίζεται ενας η περισσότεροι διαχειριστές υπεύθυνοι
Αν συμφωνείτε με μερα και χρονο στείλτε ενα μαιλ ΟΚ στην διευθυνση επικοινωνίας makiskatsaitis@gmail.com

Φασιλής Γεώργιος

info@fasilis.gr
Αγαπητέ κύριε Ονομάζομαι Φασιλής Γιώργος, μένω στο πόρτο χέλι και θα ήθελα πληροφορίες για την κομποστοποίηση,έχω ξεκινήσει να μαζεύω υλικά κομποστοποίησης και αν υπάρχει στην περιοχή μας κάποιος που να έχει εμπειρία. Συγχαρητήρια για την σελίδα σας Με τιμή Φασιλής Γεώργιος

Λόλα Βογανάτση

lolavog@gmail.com
Κ. Κατσαΐτη
Προσωπικά σας ευχαριστώ για την πρωτοβουλία να φτιάξετε το blog. Επειδή θα ενημερώσω και τους μαθητές μου ώστε να το επισκέπτονται και να ενημερώνονται για την ανακύκλωση (γνωρίζουν πολύ λίγα έως ελάχιστα) θα σας παρακαλούσα να βάζετε τους τόνους στα κείμενα. Βέβαια τα παιδιά γράφουν μεταξύ τους Ελληνικά με Αγγλικούς χαρακτήρες. Αυτό όμως αφορά αυτά και μόνο.
Θα μπορούσε μήπως ο καθένας μας να ανεβάζει στο blog ώστε να μην μπαίνετε εσείς σ’ αυτήν την επιπλέον δουλειά;
Τώρα στο θέμα μας. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε:
1) Σχετικά με την ανακύκλωση τι αποφάσεις έχουν παρθεί στον Δήμο μας;
2) Η εταιρία που έχει την ανακύκλωση στο Λυγουριό μπορεί να έρθει και εδώ;
3) Πως χειρίστηκαν στο Λυγουριό το θέμα; Τι είπαν αυτοί στους κατοίκους και όταν ρίχνουν τα σκουπίδια τους στον κάδο τον κλείνουν ενώ οι δικοί μας είναι πάντα ανοικτοί ή όταν είναι κλειστοί αφήνουν έξω τα σκουπίδια;
4) Σκέπτονται στον Δήμο να συνδέσουν τα δημοτικά τέλη με τη διαχείριση των απορριμμάτων;
5) Επικοινώνησε ο αρμόδιος του Δήμου μας με τον Δήμο Ελευσίνας ή άλλους Δήμους που δεν εξαρτώνται από Περιφερειακούς σχεδιασμούς και άλλα τέτοια περίεργα;
Αυτά τώρα στην αρχή
Καλό απόγευμα
Λόλα Βογανάτση

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δελτιο Ενημερωσης 3- Επιστολη του κ Κριτσωτακη σχετικα με την ανακυκλωση




Στην ημεριδα της ΠΑΠΟΕΡ στις 7 Μαρτη 2009 ο κ Κριτσωρακης δεν μπορεσε να ερθει αλλα εστειλε χαιρετισμο -επιστολη σε σχεση με προγραμμα ανακυκλωσης στο σχολειο της Ερμιονης.



Η ανακυκλωση της ενοριας Κοιλαδας ενα φωτεινο παραδειγμα

Eδω θα βρειτε ολες τις αναρτησεις σχετικα με την ανακυκλωση απο τον Παπαθεμι της ενοριας Κοιλαδας .Διαβαστε τα θα παρετε ιδεες για χορηγους σημεια συγκεντρωσης εθελοντες μαθητες
Αναρωτιεμαι αν ο Παπαθεμις εχει ακομα τους καδους κιτρινους και καφε και αν μπορει να μας τους παραχωρησει η εστω ξανα ενεργοποιησει στην Κοιλαδα.
http://parembaseis1.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7
Ειδικοτερα
http://parembaseis1.blogspot.com/2009/10/2009.html
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Απολογισμός ανακύκλωσης χαρτιού στην Κοιλάδα έτους 2009
Τα φετινά στοιχεία του απολογισμού είναι τα εξής:
Από τον Οκτώβριο του 2008 έως και τον Οκτώβριο του 2009 συγκεντρώσαμε 35 τόνους, 905 κιλά χαρτιού προς ανακύκλωση. Από την πώληση του χαρτιού σε εργοστάσια της Αττικής εισπράξαμε 1.457, 43 Ευρώ. Για την διαλογή του χαρτιού, το πακετάρισμα και την μεταφορά προς τα εργοστάσια δαπανήσαμε 1.785 ευρώ. Το υπόλοιπο όπως καταλαβαίνετε και φέτος είναι αρνητικό, -327,57ευρώ.
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, ότι το όφελος από την ανακύκλωση δεν είναι άμεσα οικονομικό αλλά είναι πολύ σημαντικό για το φυσικό μας περιβάλλον .
Για μια ακόμη φορά συγχαίρω και ευχαριστώ τα παιδιά της Κοιλάδας, τον Αντώνη, τον Μιχάλη, τον Ζαχαρία τον Δημήτρη, τον Παναγιώτη, για την εθελοντική τους προσφορά στην ανακύκλωση χαρτιού. Επίσης ευχαριστώ τον κο Γεώργιο Γκιώνη για την δωρεάν διάθεση του αυτοκινήτου και τον κο Νικόλαο Μωριάτη για την εθελοντική του προσφορά, καθώς και τον αυτοκινητιστή, κο Νικόλαο Μέλλο για την συνεισφορά του.
Συγχαίρω όλους τους επαγγελματίες και πολίτες της Κοιλάδας καθώς και το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κοιλάδας, για την συμβολή τους στην ανακύκλωση χαρτιού και τους ευχαριστώ που δεν έχουν μετατρέψει τους κάδους ανακύκλωσης σε κάδους σκουπιδιών.
Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά σε όσους βοηθούν στο έργο της ανακύκλωσης στην ευρύτερη περιοχή, διότι σίγουρα κάποιον θα ξεχάσω και δεν θέλω να συμβεί αυτό.
Συγχαίρω τους ιδιώτες, καταστηματάρχες και φορείς(σχολεία, τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς, ιερούς ναούς κ.λ.π.) από το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, τα Δίδυμα και τους Φούρνους, για τον κόπο που καταβάλουν να φέρουν οι ίδιοι τα υλικά τους για ανακύκλωση στο σταθμό ανακύκλωσης στην Κοιλάδα.
Η ενορίας μας εκτός από την ανακύκλωση χαρτιού , συγκεντρώνει για ανακύκλωση κουτάκια αλουμινίου και πλαστικά καπάκια.
Επίσης να σας ενημερώσω ότι ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Κοιλάδας έχει τοποθετήσει ειδικές δεξαμενές στην παραλία της Κοιλάδας για να ανακυκλώνει τα λάδια των μηχανών από τα αλιευτικά σκάφη τους .
Να σημειώσουμε και αυτό, ότι το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της κας Νεκταρίας Κορφιάτη στην Κοιλάδα ανακυκλώνει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές .
Ενώνοντας την φωνή μου, με την φωνή όλων των ενεργών πολιτών αυτού του τόπου ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ , τον Δήμαρχο Κρανιδίου, κο Δημήτριο Σφυρή, να αναλάβει τις πρωτοβουλίες αυτές που θα οδηγήσουν στην εφαρμογή - επέκταση της ανακύκλωσης όλων των υλικών, σε όλο το εύρος του δήμου υπό την ευθύνη και την επίβλεψη του δήμου Κρανιδίου. Και υποσχόμαστε ότι θα συνεπικουρήσουμε όλοι μας, ο καθένας από το πόστο του, στην επίτευξη του προγράμματος ανακύκλωσης.
Εμείς με την βοήθεια του Θεού και των συμπολιτών μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Ευχαριστώ.
Πρεσβύτερος Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος
Εφημέριος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδας

http://parembaseis1.blogspot.com/2008/08/blog-post_04.html
Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2008

Ανακύκλωση λαδιών μηχανής στη Κοιλάδα
Η πρωτοβουλία είναι του νεοσύστατου Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας της Κοιλάδας.
Και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ευαισθησία των ψαράδων για το περιβάλλον του ζουν και δουλεύουν.
Έχουν τοποθετήσει δεξαμενές στην παραλία του χωριού και καλούν τους ψαράδες όταν αλλάζουν τα λάδια των μηχανών τους, να τα ρίχνουν μέσα στις δεξαμενές και όχι στην θάλασσα!!!.... όπως γινόταν παλιότερα.
Συγχαρητήρια στο συμβούλιο του αλιευτικού συλλόγου για την οικολογική του πρωτοβουλία
Εύχομαι η προσπάθεια αυτή να βρει ανταπόκριση από όλους τους ψαράδες.
Αναρτήθηκε από π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Εθελοντική ομάδα ανακύκλωσης
Χαρτιού:
Αντώνης ΖέρβαςΠαναγιώτης ΜέλλοςΖαχαρίας ΚουτσάφτηςΣάββας ΛαφιώτηςΣταύρος ΜπάζοςΜανώλης Παπουτσής
Αλουμινίου:
Μιχάλης ΖέρβαςΑντωνης ΑγρίμηςΚωστας ΜπάζοςΤίνα ΦλωρήΧριστιάννα Μέλλου

http://enorikoilad.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html
Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Η ανακύκλωση στην Κοιλάδα συνεχίζεται
Συγκεντρώνουμε χαρτί καθαρό (βιβλία, περιοδικά, και χαρτί συσκευασίας)Συγκεντρώνουμε κουτάκια αλουμινίουΣυγκεντρώνουμε καπάκια πλαστικά από νερό και αναψυκτικα΄Τέλος συγκεντρώνουμε και μπαταρίες οικιακής χρήσεως. Ο σταθμός συγκέντρωσής είναι απέναντί από την Εκκλησία της Κοιλάδας.
Αναρτήθηκε από Ενοριακός Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδας στις 4:32 μ.μ. Ετικέτες
http://enorikoilad.blogspot.com/2009/04/blog-post_04.html
Σάββατο, 4 Απριλίου 2009

Ένα ακόμη φορτηγό με χαρτί για ανακύκλωση
Ένα ακόμη φορτηγό με 4 τόνους 600 κιλάΕνδεικτικά αναφέρω τους φορείς της περιοχή μας, που συμβάλουν ενεργά στο έργο της ανακύκλωσης.
Δημοτικό και νηπιαγωγείο Κοιλάδας
2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου
Δημοτικό και νηπιαγωγείο Πόρτο Χελίου
Γυμνάσιο Κρανιδίου
Δημοτικό Φούρνων
Αγροτική Τράπεζα Κρανιδίου
Τράπεζα Πειραιώς Κρανιδίου
Ελ.Τα Κρανιδίου
Ελ.Τα. Κοιλάδας
Ξενοδοχείο Happymac
Ελεύθεροι επαγγελματίες από την Κοιλάδα, το Κρανίδι, τα Δίδυμα, το Πόρτο Χέλι κ.λ.π.
Πλήθος ιδιωτών από όλη την επαρχία. Ζητώ συγνώμη αν τυχών ξέχασα να αναφέρω κάποιους.Συγχαίρουμε όλους όσους στηρίζουν την ανακύκλωση. Ευχαριστούμε τον Νίκο και τον Άγγελο για την εθελοντική τους συμμετοχή στο φόρτωμα .
Αναρτήθηκε από Ενοριακός Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδας στις 10:44 μ.μ.

http://enorikoilad.blogspot.com/2009/02/blog-post_25.html

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Ένα ακόμη φορτηγό λιγότερα σκουπίδια από την Κοιλάδα (ανακύκλωση χαρτιού)

Ένα ακόμη φορτηγό με 5 τόνους 360 κιλά λιγότερα σκουπίδια από την Κοιλάδα (ανακύκλωση χαρτιού)
Αναρτήθηκε από Ενοριακός Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδας στις 8:48 μ.μ.
http://enorikoilad.blogspot.com/2009/01/blog-post_27.html

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα της ανακύκλωσης χαρτιού
Συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα της ανακύκλωσης χαρτιού. Χωρίς την συμμετοχή των παιδιών της Κοιλάδας η ανακύκλωση δεν θα είχε προχωρήσει
Αναρτήθηκε από Ενοριακός Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδας στις 1:22 μ.
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/10/blog-post_23.html
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

΄Άλλο ένα φορτηγό γεμάτο με χαρτί για ανακύκλωση

Σε συνεργασία με το γεωπόνο κο Σωτήριο Υφαντίδη από το Κρανίδι φορτώσαμε από το κτήμα του κου Σαραντόπουλου στο Κοκκινάρι Κρανιδίου ένα φορτηγό με χαρτόνια για ανακύκλωση.
Ευχαριστούμε τον κο Υφαντίδη Σωτήρη καθώς και τον κο Σαραντόπουλο για την συνεργασία
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/09/blog-post_5003.html
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Τα παιδιά της ανακύκλωσης επι του έργου...
Ευχαριστούμε την ομάδα ανακύκλωσης τον κο Γεώργιο Γκιόνη για την παραχώρηση του αυτοκινήτου και την Δέσποινα Δημότση από το Κρανίδι για την συμβολή της στην ανακύκλωση αλουμινίου.
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/09/blog-post_06.html
Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2008

Σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κρανιδίου φορτώσαμε άλλο ένα φορτηγό με χαρτί για ανακύκλωση.

Αναρτήθηκε από Ενοριακός Ι.Ν. Ευαγγελισμού
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/08/blog-post_04.html

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2008

Δεν προλαβαίνουμε να φορτώνουμε τα φορτηγά..
Ακόμα ένα φορτηγό γεμάτο με χαρτί για ανακύκλωση απο την Κοιλάδα.
Ευχαριστούμε τα παιδιά που
φόρτωσαν το φορτηγό για την αφιλοκερδή τους προσφορά.
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/07/blog-post_6849.html

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008

Συνεχίζουμε την προσπάθεια...

Ακόμα ένα φορτηγό με 5 τόνους χαρτί για ανακύκλωση από την Κοιλάδα
Αξίζουν συγχαρητήρια στον συντονιστή της προσπάθειας κο Νικόλαο Γερακίτη και την παιδική ομάδα εθελοντών Αντώνη Ζέρβα, Μιχάλη Ζέρβα, Γιώργο Μπαρδάκο και Ζαχαρία Κουτσάφτη.
Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους βοηθούν στο έργο της ανακύκλωσης
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/07/blog-post_01.html
Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008

Νέο ξεκίνημα.
Ανακύκλωση αλουμινίου στην Κοιλάδα
Επέκταση της ανακύκλωσης, με 10 νέους κάδους αυτή τη φορά για αλουμίνιο (κουτάκια αλουμινίου από μπύρες και αναψυκτικά καθώς και αλουμινόχαρτο)
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/06/blog-post_17.html
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Ανακύκλωση χαρτιού στη Κοιλάδα
Δεύτερο φορτηγό με 5 τόνους χαρτί για ανακύκλωση μέσα σε τέσσερις μήνες...
Ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά τον υπεύθυνο της ανακύκλωσης κο Νικόλαο Γερακίτη και την εθελοντική ομάδα των παιδιών!!!
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/04/6.html
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης χαρτιού στην Κοιλάδα ενισχύεται με έξι (6) νέους κάδους
Οι πρώτοι έξι μήνες εφαρμογής του προγράμματος απέφεραν πολύ καλά αποτελέσματα με αποκορύφωμα την μεγάλη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, οι οποίοι μας ζήτησαν να τοποθετήσουμε κάδους σε όλο το χωριό.


Ευχαριστούμε τους νέους χορηγούς για την αγορά των κάδων.
Την ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ, τον ΙΩΑΝΝΗ ΖΕΡΒΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΚΑΦΩΝ και τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΥΔΡΕΥΣΗ- ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΌΣ
http://enorikoilad.blogspot.com/2008/03/blog-post_24.html

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

Ανακύκλωση η προσπάθεια συνεχίζεται στην Κοιλάδα
Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2008 φορτώσαμε το πρώτο φορτηγό με 5,5 τόνους περίπου, χαρτί για ανακύκλωση από την Κοιλάδα.
Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής είναι ο Κύριος Νικόλαος Γερακίτης με μία ομάδα παιδιών από το ενοριακό Κέντρο Νεότητας της Κοιλάδας, τους Αντώνη και Μιχάλη Ζέρβα, Γεώργιο Μπαρδάκο, Ζαχαρία Κουτσάφτη, Σταύρο Μπάζο, Αδριανό Αλεξανδρή.











Προταση για συζητηση 1

Ξεκιναω με την προταση μου μου δεν εγινε δυνατο να διαβασω στην πρωτη συναντηση μας
Παρακαλω στειλτε με μαιλ ολοι και ολες τις προτασεις ιδεες ακομα και δυο γραμμες μπορει να φανουν πολυτιμες θα τις αναρτησω ολες εδω.
Ετσι θα ειμαστε ενημεροι στην επομενη συναντηση για το πως βλεπει ο καθενας το θεμα και θα γλυτωσουμε χρονο.
Ξαναγραφω δεν ειναι αναγκη να ειναι μεγαλα κειμενα και μια σκεψη καποτε μπορει να εχει καθοριστικη σημασια και να μην την εχει σκεφτει κανενας αλλος εκτος απο εσας.
Διευθυνσεις σχετικες θα βρειτε διπλα στα link ριξτε μια ματια μπορει να σας βοηθησουν.
Δειτε παρακαλω τα παρακατω σαν σημειωσεις περισσοτερο παρα σαν τελειωμενο σχεδιο δρασης.

Η κατάσταση σήμερα
Τα παρακατω πρεπει να ρωτηθουν και να απαντηθουν εγγραφως απο τον Δημο.Αν εχετε καποιες ερωτησεις ακομα στειλτε μου τις προτασεις σας.

1.Τι συμφωνεια εχει κλειστει με την εταιρεια ανταποδοτικης ανακυκλωσης και τον Δημο Κρανιδιου για ποσα χρονια ποσα σπιτια ποιες δεσμευσεις.
http://www.antapodotiki.gr/Default.aspx?tabid=397&language=el-GR
Μπορει να κανουμε συμφωνεια και με την http://www।herrco।gr/ μπλε καδοι Λυγουριου।Ομως αυτοι δεν ανακυκλωνουν εντυπο υλικο το στελνουν στην χωματερη .Μονο χαρτοκιβωτια.
2.Προσωρινη λυση να στελνουμε χαρτι γυαλι αλουμινιο πλαστικο στο ΚΔΑΥ Τριπολης (Λαγος τηλ 6979978010). Αυτιο θα γινει προσωρινα σαν υλοποιηση της υποσχεσης της προηγουμενης δημοτικης αρχης με δικα μας μεσα (του Δημου Ερμιονιδας) μεχρι να βρεθει καλυτερη και μονιμοτερη λυση.
3.
Μπορουνε να πανε τα συμμεικτα δεματα στα Λιοσια; Διερευνηση.
4. Αυτοκινητα Ερμιόνη –Κρανίδι καταγραφή κατάσταση .Υπαρχει φορτηγο που να μαζευει το χαρτι (χωρια ) και το πλαστικο; Εχει παραχωρηθει ο χωρος στις αποθηκες Αγροτικης για αποθηκευση του χαρτιου;
5. Αριθμός και χρώματα κάδων (πιθανή εναλλακτική χρησιμοποίηση γιά ανακύκλωση). Μπορουμε να σημαδεψουμε με χρωμα καποιους καδους μονο για χαρτι μονο για πλστικο και μονο για γυαλι/αλουμινιο; Αν ναι ποσους τετιους καδους μπορει να διαθεσει ο Δημος;
Τα υπολοιπα ειναι για δικια μας διερευνηση.Οποιος μπορει ας μαζεψει και στειλει τις πληροφοριες να τις σηκωσω και για τους υπολοιπους
6. O κ Τσιλος συγκεντρωνει στο Χελι ηλεκτρονικες συσκευες.Ειναι ο ιδιος και στον Καμπο προς Κοιλαδα και στην Ερμιονη;
Μπορουμε να οργανωσουμε ενα δικτυο σημειων/ενημερωσης ετσι που καμμια ηλεκτρικη-ηλεκτρονικη συσκευη να μην φταnει στη χωματερη;
7.Κομποστοποίηση
Προμηθευτές κάδων κομποστοποίησης. Να εξετασουμε τιμες προσφορες και ποιοτητα.

Εδώ θα βρείτε μια πρωτη λιστα προμηθευτών κάδων οικιακής κομποστοποίησης*. Η λίστα αυτή περιέχει τους προμηθευτές που γνωρίζουμε. Αν είστε προμηθευτής, επικοινωνείστε μαζί μας για να προστεθεί το όνομά σας στη λίστα και αν θέλετε να διαφημιστούν τα προϊόντα σας.
Επωνυμία Τηλέφωνο
Άρβις Α.Ε. 2108232703

Βέκκος Κορνήλιος 2108032373

BIOCOM Κώστας Ντούλιας 6973232683

Αλέξανδρος Λιβιεράτος 2104220325

ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗ Γ. Παππάς 2106716227

Συστήματα Διαχείρισης Απορριμμάτων 2310326717

Χρυσαδάκου Ειρήνη Α.Ε. 2103465739

SUC Hellas 2109719180

Compost Shop 2106020580

Star Energy Ε.Π.Ε. 2310383066

Helesi 2299082700

Ζερβάκης Εμμανουήλ 2810331224

Naturemill 2109735170

Φυτώρια Αρτεμισάρη 2109761024

Πάνος Βροντάνης & ΣΙΑ ΟΕ 2102402020

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΓΕΩΣΚΩΛΗΚΩΝ
Στράτος Τζιτζιγιάννης, Σέρρες 2321039103 6944741447
Ιωάννης Οικονομόπουλος, Παραλία Μεγάρων 2296029656 6932370833

Να εξετασθει η λειτουργια των 50 καδων που εχει παραχωρησει ο Δημος Ερμιονης μια μια περιπτωση. Φοβαμαι πως εχουμε αποτυχια.Γιατι;
Οικιακος η συνοικιακος κομποστοποιητής;

8.Σπαστηρας κλαδιων (μπορει να σπαει και ξυλα;)
Eπιπλα.Μπορουν να σπανε μεχρι μεγεθος που να μπαινει στον σπαστηρα;Λογω βερνικιων και δηλητηριων μπορουν να πανε στο κομποστ;Εναλλακτικα μπορουν να πανε σε βιομηχανιες ξυλου σαν ξυλομαζα για νοβοπαν;
Δημος Λαμιας εχει παρει καδους αλλα δεν τους χρησιμοποιει. (γιατι;)
9.Πλαστικο
Μπορει να αποθηκευτει στο υπαιθρο προστασια απο αερα.
Συχνες καμπανιες στα σουπερ μαρκετ για τσαντες επαναχρησιμοποιησης η διχτυ η χαρτοκιβωτιο.Κατα προτιμηση να εισαγουμε την χαρτινη σακουλα απο ανακυκλωμενο χαρτι.Να μειωσουμε την πλαστικη σακουλα.
10.Χαρτι
Θελει κλειστο αποθηκευτικο χωρο.Το εντυπο υλικο ανακυκλωνεται απο το ΚΔΑΥ Τριπολης και αν ναι που παει;
11 Μπαταριες .
Υπαρχει δικτυο συγκεντρωσης να τονισθει ξανα και ξανα το ποσο απαραιτητο ειναι να μην φτανουν στα σκουπιδια.Να γινει καταγραφη των ποσοστητων που αποσυρωνται και να προσπαθησουμε να αυξηθει η πσοσοτητα τα επομενα χρονια με καμπανιες.Διπλα στις συνδεσεις θα βρειτε την ΑΦΗΣ που ανακυκλωνει μπαταριες.
12 Λαμπες χαμηλης καταναλωσης
ΛΑΜΠΕΣ
Να προμηθευτουμε τους ειδικους καδους.
http://www.fotokiklosi.gr/default.aspx?pg=collectionformΟπιοιαδηποτε συλλογικοτητα εστω και μικρη μπορει να συνεργασθει http://www.fotokiklosi.gr/default.aspx?pg=collectionform και να προμηθευτει τους καταλληλους καδους. κ Ζουρτσανος υπευθυνος της εταιριας τηλ 210 4831164 Εχω ηδη μιλησει μαζι του και ειναι προθυμος να μας στειλει οσους καδους θελουμε.
13.Μελανια εκτυπωτων συνεννοηση με Λαμπη Βαθη.Συγκεντρωνει μελανια.Αν ειναι δυνατον εθελοντης -τρια να γυριζει μια φοτρα την εβδομαδα απο δημοσιες υπηρεσιες χαρτοπωλεια και αλλους χωρους που κανουν χρηση μελανιων να τα μαζευει και να τα παραδιδει για ανακυκλωση οπου ειναι αυτο δυνατον.
14 Διαχειριση νοσοκομειακων αποβλητων ληγμενα φαρμακα.Να μην πετιωνται στα σκουπιδια.Να επιστρεφωνται σε καδο στο κεντρο υγειας;
15. Ογκωδη αντικειμενα Στρωματα κλπ. Χωρος συγκεντρωσης.
16 Μπαζα
Σπαστηρας /νταμαρι;
Μακης Κατσαΐτης

Αιτηση εθελοντη εθελοντριας Δημου Ερμιονιδας

Τυπωστε την παρακατω αιτηση συμπληρωστε και δωστε τη στα γραφεια του κοινοτικου η δημοτικου διαμερισματος



Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δελτιο Ενημερωσης 2- Πρωτη συναντηση ομαδας Εθελοντων Βιντεο

Εθελοντες Δημου Ερμιονιδας (ανακυκλωση)

Βλεποντας το ιστολογιο που εφτιαξε ο κ Δημαρακης συντονιστης της ομαδας Εθελοντων Φυσικων καταστροφων-πολιτικης προστασιας,http://civilprotectermionidos.blogspot.com/
φτιαχνω με την σειρα μου το αντιστοιχο με ιδια εμφανιση για να ειναι αναγνωρισιμο.
Ανελαβα συντονιστης της ομαδας ανακυκλωσης για τους επομενους δυο μηνες μεχρι αρχες Απριλη με στοχο να πληροφορησω τα μελη με οτι υλικο υπαρχει να ρωτησω ολες τις σχετικες πληροφοριες απο τον Δημο και να τις μοιρασω στα μελη και τελος να συντονισω νεα συναντηση οσο πιο συντομα γινεται για να διαγραψουμε ενα γενικο πλαισιο και να προγραμματισουμε δρασεις.
Ελπιζω το αργοτερο μεχρι την αλλη Κυριακη να μπορουμε να βρεθουμε αν και σεις συμφωνειτε.
Παρακαλω πολυ στειλετε μου ολες τις σκεψεις πληροφοριες και προτασεις σας στην διευθυνση ।com">makiskatsaitis@gmail.com για να τις αναρτησω στο ιστολογιο ετσι που να τις διαβασουν ολοι.
Αναρτω την προταση μου που δεν μπορεσα να διαβασω στην σημερινη συναντηση σαν ενα ξεκινημα.
Η καλη προετοιμασια θα μας γλυτωσει πολυτιμο χρονο στις μεταξυ μας συναντησεις και θα δωσει την ευκαιρια και σε οσους δεν ειναι μελη της ομαδας να παρακολουθησουν τον προβληματισμο και τις ενεργειες μας.

Ευχαριστω.
Μακης Κατσαΐτης